Latest Posts

It’s been a while

 Call me by your name stills

En måned og 3 dage for at være hel præcis.
I mellem tiden har jeg haft travlt, mest arbejde også besøg af først min søster og efterfølgende mine forældre. Jeg har set både shape of water (okay, men ikke fantastisk) og call me by your name (virkelig god, skulle have fået en oscar i stedet for) i biografen, sidstnævnte i fredags, en middagsforstilling kl. 13:30, efterfulgt af en cafe creme med min veninde -tidlige bio aftaler kan virkelig anbefales.  Spiste Libanesiske mezze for første gang, set napoleons lejlighed på Louvre med min søster (tænk jeg har misset det alle de gange jeg tidligere har været der) og været på årets første franske loppemarked min mor, købt de der grim-cute populære instagram hårspænder på ebay, klippet mit hår og fået skæl af at bruge As head&shoulders shampoo (the irony), også har jeg endelig set matador færdig. Og de gange jeg har brugt min computer, har lysten til at skrive et indlæg herinde ikke rigtig været der, lige indtil nu.

Måske er det fordi i dag har været en af de der helt perfekte dage?  jeg har sovet længe, virkelig længe, til 11:30, der sker efterhånden yderst sjældent. Det har været 15 grader, masser af solskin, så min læderjakke er blevet luftet for første gang i år. Med læderjakke, barret på hovedet og solbriller på næsen, gik vi langs Sienen indtil dyrebutikken ved Pont Neuf. Kiggede på hundehvalpe (kan fanges på min instastory) og spurgte om ventelister, kuld osv. Bagefter tøffede vi hjem samme vej, undervejs måtte jeg smide min strik trøje, så jeg tror måske foråret endelig er kommet til Paris. Nu vil jeg drikke Orangina og se Collateral på netflix.

Også vil se om ikke jeg kan formå at skrive februars garderoberegnskabs indlæg i morgen!

k-beauty, mizon, secretkey

Et par K-beauty favoritter.

Affiliate links markeret med *

Jeg tænkte det var på tide at dele et par af mine k-beauty favoritter. Min topshelf er et godt mix af alt muligt, highstree,  highend produkter, franske apoteks favoritter, lidt danske hudpleje mærker og efterhånden også en god håndfuld k-beauty favoritter. Lidt utilsigtet er min rutine mere eller mindre endt op med at være en full blown 10 step korean skin care – uden udelukkende at bruge koreanske produkter. – Hvis man er interesseret i det koncept kan man læse om det på surisuri.dk – en dansk webshop, der udover at sælge k-beauty produkter også har en fin guide/ introduktion til the 10 steps. Jeg har selv brugt en del tid på reddits K-beauty forum, der er en masse anbefaling af både produkter og sælgere.

Apropos sælgere, så køber jeg langt de fleste af mine k-beauty produkter gemmen webshoppen roseroseshop’s ebay store. På ebay, er fragten allerede medregnet, hvilket gør det lidt mere overskueligt end webshoppen, hvor det påregnes efterfølgende. Men lad os springe ud i det, et par min favorit k-beauty produkter.

Mine K-beauty favoritter:

 

k-beauty, mizon, secretkey

Secret Key Rose Water Base Toner*.

Det nyeste produkt på badeværelseshylden (well kaminhylden, da næsten alle min produkter står på den gamle kamin i vores soveværelse). Er SecretKeys Rose Water Base Toner.  Det er virkelig virkelig mange år siden jeg har brugt en toner eller skin tonic, men jeg er blevet ret begejstret for denne her. Jeg bruger den efter jeg har renset huden både aften og morgen, og da jeg bruger et sæbebaseret renseprodukt, er den god til lige at hmm stabiliser..? huden efter sæben, så jeg bruger den inden essence (og/eller) serum.  Det er en ordentlig sag på 550 ml, med en flad pumpe på toppen. – så smart. Den dufter af roser, så hvis man er typen der ikke er til det (eller vil undgå perfume) er det ikke et produkt for dig. Jeg elsker rosen duft, og syntes i øvrigt at duften fortager ret hurtigt.

Toneren koster 16$ (95 kr) for 550 mm, og fåes her*.

k-beauty, mizon, secretkey

Mizon Snail Repair Eye Cream*

Jeg har i mange år syntes øjncreme var sådan et lidt blahh produkt, som jeg ikke rigtig syntes jeg havde brug for. Sådan havde jeg det lige indtil october/november sidste år hvor huden omkring mine øjne blev ret tør. Så øjncreme blev tilføjet listen af produkter jeg troligt putter i hoved morgen og aften. Denne her er udemærket, billig, uden perfume og med snail mollusk… noget jeg gerne har ville afprøve i lidt tid. Kort fortalt, så er huden omkring mine øjne er ikke længere tør, så jeg er godt tilfreds.

Øjncremen koster 5$ (30 kr) for 15 ml, og fåes her*

Secret Key Gold Premium First Eye Patch*

Et af de første K-beauty produkter jeg købte, halvt pga. de tørrer øjenomgivelser, halvt fordi jeg syntes de var sjove, lidt hmm gimmicky? og flotte på samme tid. Altså, guld masker til under øjnene! Men jeg er faktisk blevet ret glad for at bruge dem, de er “packed with hyaluronic acid, diamond powder and 24K gold extract” og jeg ved ærligtalt ikke rigtig hvad jeg skal mene om de sidste 2 ingredienser, men hyaluronic acid er jeg svært glad for. – og det er i sidste ende nok også den, sammen med selve patchet der gør noget for mig.

Men altså, man skal da heller ikke kimse af at gå rundt med en guld patch under hvert øje, iført morgenkøbe og rose i hånden en fredag aften, det kan anbefales.

Guld Patchne koster 11.5$ (70 kr) for 60 stk. (30 ganges brug) og fåes her*.

Garderoberegnskab i januar: 312 kr.

Vinter løbetights //  Løbetights // Løbetrøje

Jeg var helt sikker på, at jeg i løbet af sidste år havde udgivet et par indlæg hvor jeg dokumenteret den forgange måneds køb… Det havde jeg næsten også, bortset fra det aldrig blev udgivet og stadig ligger som kladder. Jeg elsker selv at følge med i de her indlæg ovre hos MeriMeri. Så jeg tænkte at jeg hver måned her i 2018 vil gøre det samme.  Det her indlæg med Januars shopping, er dog ret kedeligt, da jeg primært en ting, løbetøj. Løbetøj fra H&M. Udover det, blev det til en sort rullekrave i lammeuld købte da jeg var på vintage shopping med min veninde. Den kostede 5 €, hvilket er omkring 35 kr. Løbetøjet kostede henholdsvis 10€, 12€ og 15€. Alt i alt omkring 42€ / 312 kr!

Gad Godt

Affiliate links markeret med *
Ring Victoria Mingot // Kimono Ganni *// Briller Polette
// Wrap skirt &Other Stories*// Taske &OtherStories*

Jeg er begyndt på det her indlæg cirka 5 gange, uden at skrive det færdigt. Ret fjollet fordi det bare handler om tøj, nærmere betegnet de ting jeg godt gad tilføje min garderobe i løbet af 2018. Jeg har de seneste år, årligt oprettet pinterest boards med de ting jeg skulle prøve at holde mig til i løbet af årene. Nogle år er det gået godt, andre mindre godt. I starten var det mest som en reminder om at spare op til det jeg virkelig gerne ville have, i stedet for at købe mere eller mindre random ting fra diverse highstreet butikker – det virkede for mig, og er noget der sjælendt sker nu.

Her er et par af de ting jeg allerede har tilføjet. Både briller og taske har jeg kigget på i fysiske butikker et par gange, og jeg er virkelig overrasket over hvor god kvaliteten virker til at være på &Other stories tasker! Brillerne er fra konceptet Polette, der designer og producer briller forholdvis billigt. De har showrooms forskellige steder i europa, bl.a på Rue de Rivoli. Nederdelen minder om en jeg engang havde (og var virkelig glad for) fra Monki. Ringen er fra den danske smykke designer/ guldsmed Victoria Mingot, som jeg længe har fulgt på instagram. Sidst men ikke mindst, Gannis Harley kimono, er ret vild med printet og lukningen foran på brystet.

Hokkaido græskar med gedeost

Eating; hokkaido græskar med gedeost.

Jeg har sagt det før, madblogger bliver jeg aldrig. Shit det må være noget af et arbejdet konstant at skulle gen-opfinde mad! Jeg syntes det kan være svært bare at finde ud af, hvad jeg skal lave til aftensmad. Dermed ikke sagt at jeg ikke kan lide mad, det kan jeg virkelig godt. Til gengæld falder jeg ofte i fælden med at lave det samme igen og igen inden for kort tid, indtil jeg bliver træt af det. Lige pt laver jeg ofte det her, Hokkaido græskar med gedeost.

Hokkaido græskar med gedeost

Hokkaido græskar med gedeost

Jeg fik det for et par måneder siden hjemme hos min veninde Melissa, så det eneste jeg kan tage kredit for er at tilføje timian. Udover at smage virkelig godt er det virkelig nemt, hurtigt og billigt at lave. Vi har spist det en del sammen med helstegt kylling – en anden ting jeg har lavet mange gange på det sidste. Eller som i dag, hvor jeg bare spiste det til frokost.

Det skal du bruge:

Et Hokkaido græskar
En rulle gedeost ca 200g.
Timian
Oliven olie
Salt, Pepper.

Græskaret skæres i skriver, og drysses med salt, pepper og olie. Lægges i et fad eller på en bageplade, og bages ved 175 grader i ca. 20 min. I mens skære jeg  gedeosten ud i skiver som efterfølgende halveres. Når de 20 min er gået smider jeg lidt timian og gedeosten ovenpå græskarstykkerne og bager dem 5 min mere. Et voila.

Hokkaido græskar med gedeost

polka dot plant

Siden sidst #4

God eftermiddag fra et regnfyldt og gloomy Paris, sådan har vejret været den sidste uges tid. Og ser man bort fra den regnbyge, som jeg blev fanget i med en veninde i  fredags mellem Marais og Les Halles, så syntes jeg det er smadder hyggeligt. Det er efterhånden noget tid siden jeg har skrevet herinde, i det hele taget er det lang tid siden jeg sådan rigtig har siddet ved min computer. Min imac har stået slukket i en uges tid og min laptop har nærmest kun været tændt for at caste netflix til tv’et, hurtigt scrolle mine must-read blogs og danske nyheder igennem samt købe lidt løbetøj på udslag.

Lige pt drikker jeg dagens 3 kop kaffe og tænkte jeg ville dele lidt fra det sidste stykke tid.

 • Jeg har købt den mest instavenlige plante, nemlig en Polka dot plant, eller fregnefjæs på dansk (seriøst?). Den har lyserøde/grønne blade og kostede sølle 2€ i vores lokale Bricorama.
 • Apropos planter, så giver jeg det der med at spire avocado sten endnu et try.
 • At min hud er den bedste den har været i mange år. Jeg er ret sikker på det skyldes mine produkter fra The Ordinary og de K-beauty produkter jeg den seneste måneds tid har inkorporeret i min rutine.
 • Til gengæld ved jeg ikke hvad der sker med mine øjenvipper på ventre øje, de opfører sig så underligt..
 • .. så jeg overvejer enden at købe en serum eller prøve et lash lift.
 • Jeg overvejede virkelig at klippe pandehår igen.
 • … lige indtil jeg så en kvinde i metroen med sideskildning og knold, og det var sååå pænt!
 • The end of the f—ing world på netflix. Er jeg den eneste der ikke kan lide det? Jovist jeg har kun set første afsnit, men jeg blev helt irrationelt så irriteret over den kvindelig hovedperson, at jeg aldrig kom videre.
 • Til gengæld elsker jeg Riverdale! Så alt på Netflix, i løbet af et par dage mellem jul og nytår.
 • Er vildt skuffet over at jeg ikke kan streame den nye sæson af Broen.
 • Til gengæld er DRs nye tv sæson startet, og jeg har set Simona overlever og hjemløs på instagram. Er ikke helt sikker på hvad jeg syntes om det sidste program.
 • Vi har købt første plakat til vores stuevæg, en reproduktion af Star Wars – A new hope.
 • Mangler man en ny podcast at binge, så kan jeg anbefale podcasten “Rejseholdet – resten” – simpelthen en podcast der gennemgår rejseholdet afsnit for afsnit! Perfekt at lave mad/vaske op til!
 • På næste onsdag rejser jeg til Danmark på en forlænget weekend. Jeg glæder mig selvfølgelig til at se familie og venner, men mindst lige så meget til at se mine forældres hunde.
 • … og spise et par af Spangsbergs hindbær/lakrids flødeboller.

Home is where the free wifi is

Håber i har haft en god første uge i 2018! Vi har rundet 1. måned i den nye lejlighed, og jeg er overrasket over hvor hurtigt man falder til. Vi har stadig et par flyttekasser fremme, hylder der mangler at blive sat op i køkkenet og endnu en tur i ikea i vente. Alt sammen ting jeg glæder mig til bliver gjort, men også ting jeg ikke rigtig glæder mig til at gøre.

Jeg har stadig så mange ting i Danmark, masser af bøger, plader, pladespiller, symaskine, køkkenting, diverse keramik, porcelæns, ja nips ting. Det er ikke fordi jeg står og desperat mangler det det hele. Ærligtalt ejer jeg nok en del, som jeg ikke engang kan huske lige nu. Derfor har jeg også været afventede med at købe alt muligt nyt. Nogen ting er det selvfølgelig blevet til så som nogle virkelig pæne og billige stentøjstallerkner fra Søstrene Grene, nye viskestykker også fra Søstrene Grene, badeforhæng, vasketøjskurv osv.

Det er helt sikkert mig der går mest op i hvordan lejligheden ser ud og er indrettet, min kæreste er bare glad hvis han har et skrivebord til sin computer. Så pt er vi gang med at planlægge hvordan vi gemmer hans skændsel af et ikea skrivebord og monstrum af en pc, i det der engang har været dressing room mellem vores stue og soveværelse. – det var faktisk én af tingene vi faldt for ved lejligheden, og det har hele tiden været min idé at han skulle have kontor derind. Men mere om det en anden dag!

Det skal nemlig handle om nogle af de ting jeg glæder mig til at bruge både tid og penge på rent lejlighedmæssigt.

Min gamle plante samling. Billede fra den sidste lejlighed i Kbh.

Købe planter!

Jeg har allerede udset mig et på ting på truffauts hjemmeside, jeg vil bl.a gerne købe en Snake Plant – eller svigermors skarpe tunge som den meget mundret hedder på dansk. En Gummifigen, den har så smukke blade oooog måske en lille bananpalme. Jeg vil også gerne finde en lidt stører plante der kan stå på mini balkonen hele året rundt.

En meget tom stuevæg.

Gallery wall.

Er det egentligt stadig en ting?
Jeg glæder mig under alle omstændigheder til at hænge billeder op, især i vores stue, den er ret bar lige pt. Jeg ved min mor en flot lilla Mummi plakat fra Gammel Strand liggende til mig hjemme i Danmark. Selv har jeg en håndfuld af plakater/tryk købt på loppemarkeder liggende, men jeg overvejer også at få printet et par af mine egne billeder. – Oooog så har jeg fundet 4-5 fra Society6 jeg overvejer at bestille hjem!

Vores midlertidige sofabords løsning.

Sofabord og sengebord.

Et par af de møbler vi stadig mangler! Især sofabord, men jeg nægter at smide penge efter en hurtig løsning. Så lige pt kigger jeg dagligt på Selency (ala vestiaire collective for brugte møbler) og leboncoin (fransk dba) i håb om at et pænt sofabord dukker op. Mht sengebord, så ender jeg nok med en Kartell componibili med 2 rum på min side af sengen.

Nytårsforsæt 2018

Ahhh nytårsforsæt, et koncept jeg har det lidt ambivalent med. Hvis man gerne vil ændre eller forbedre noget, burde man jo bare gøre det right away, og ikke vente på et nyt år, ny måned eller næste mandag. Men på den anden side forstår jeg godt, hvordan et nyt frisk år (også en da på en mandag) kan virke tiltalende hvis man går og planlægge et nyt og forbedret liv.Tager vi et kort kig på mine nytårsforsæt fra sidste år, kan jeg kort konkludere at jeg kom i mål med 1 1/2, ud af 5. Bedre forbrugsvaner check, og være mere kreativ mehh.. semi check. Så lad os i stedet for kigge på de ting jeg gerne vil gøre bedre eller begynde på i år.

 1. Min årlige spotify liste.
  Jeg har siden 2015 lavet en årlig playliste på spotify til årets musik. For mig er musik virkelig noget der kan få minder frem og at samle éns favoritter gennem året er en virkelig nem måde at kunne gå tilbage og svælge lidt i ens minder. – Det sværeste er ikke at slette numre når man bliver træt af dem. Sidste år var jeg ikke helt god nok til at opdatere listen løbende, det vil jeg gerne blive bedre til i år.
 2. Tage flere billeder.
  Et punkt fra sidste års liste, at tage flere billeder. Jeg vil gerne dokumentere mit liv mere, det lyder pretentiøst I know. Men jeg har trods alt gjort det mange drømmer om, men aldrig får gjort, er trods alt flyttet til et andet land, og en fantastisk by.
 3. To-go kaffen.
  Sidste år tog vi (mig og min kæreste) en beslutning om at droppe to-go kaffen, efter lidt for mange Starbucks besøg når vi gik ture, besluttede vi at skære kraftigt ned. Det kan nok tælles på 2-3 hænder hvor mange to-go kopper vi har drukket det sidste års tid. I år vil jeg gerne tage det skridtet videre og købe en KeepCup i glas/kork, så kan jeg enden lave kaffe selv når jeg går ud af døren eller tage denne her med, når jeg ved den står på kaffe med mine veninder.
 4. Udforske Frankrig.
  Det var også på listen sidste år, men jeg fik ærligtalt ikke set nok. I år skal det være anderledes. Jeg har en kort liste med et par steder jeg gerne vil se, men ellers er mulighederne åbne. En dag kunne jeg godt tænke mig at tage et roadtrip gennem de franske alper, men ingen af os har bil kørekort og det bliver lidt for omstændigt på motorcykel.
 5. Være bedre ved mig selv.
  Hmm jeg havde svært ved at give det her en overskrift, i det hele taget svært ved at formulere det på en fin, kort måde. Men, når jeg mener være bedre ved mig selv, er det bl.a ikke at beate mig selv op over små ting, eller have dårlig samvittighed over dem. Det er også at blive bedre til at tale om ting, primært når det er svært at være flyttet til et andet land og ikke at have ens familie og bedste veninder inden for kort afstand.
 6. BulletJournal
  Jeg er ligesom mange mange andre hoppet med på bulletjournal bølgen og har så sent som i dag bestilt en Leuchtturm1917 A5 notesbog til formålet. De sidste par uger har jeg set en håndfuld BuJo videoer på youtube, og prøvet at planlægge lidt hvordan den skal sætte op.

Også er der alle de små ting som jeg gerne vil forstætte med, min (næsten) 10 step hudpleje rutine, løbe, starte mine morgener med kaffe mens jeg nyder morgenlyset i vores nye stue, tænke over hvad jeg bruger mine penge på og hvem/hvad jeg bruger min tid på..