En slags åbenbaring; Rugbrødsvafler.

rugbrødsvafler

Selvom jeg elsker at lave mad, bliver nok aldrig madblogger. Men det betyder jo ikke, at man ikke kan dele en enkelt mad relateret ting eller to. – Så længe det ikke er flere opskrifter på smoothie bowls. Bare stop! Så jeg tænkte at jeg ville dele min seneste åbenbaring, nemlig rugsbrødsvafler. Jeg tror rugbrød må være en af de ting de fleste danskere savner når man er uden for Danmark. Og det er ikke fordi man ikke kan finde nogle rugbrødslignede produkter i Paris, det kan man, men de er hverken gode eller specielt billige. Til gengæld er Ikea leveringsdygtige i en rugbrøds blanding, der er ok, men ikke fantastisk. Tilbage i december købte jeg 3, bagte den ene og stuvede de restende to væk i et køkkenskab. I weekenden fandt jeg dem frem igen, i et forsøg på at finde plads til vaffeljern og brødrister som min kæreste fik i fødselsdagsgave. – Vi har seriøst lavet vafler, på den ene eller den anden måde, lige siden.

rugbrødsvafler

Rugbrødsvafler.

Nårmen i går lavede jeg så Rugbrødsvafler med IKEA brødblandingen og det er tæt på genialt. Jeg blandede bare på slum brødblanding med vand, og lød det stå i ca 45 min, hvor jeg løbene tilsatte vand. Smed lidt sesamfrø i vaffeljernet, efterfulgt af dej og flere sesamfrø. – de gør virkelig en stor forskel. Gav dem ca. 7 min. ET VOILA, Rugbrødsvafler. I går spiste jeg en med en røræg med chorizo, og i dag med avocado, pocheret æg og bagte porre.

 

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *