Social media made me do it.

Det her indlæg, eller rettere denne her ide har jeg haft i noget tid nu. Jeg ville egentlig have lavet en video, men eftersom jeg er utrolig slow og endnu ikke har fået bestilt en mikrofon bliver det blot et godt gammeldags blog indlæg.

Jeg er ret glad for sociale media, bevars facebook siger mig efterhånden ikke så meget (andet end messenger med mine veninder) og twitter quitted jeg efter en måned for efterhånden virkelig mange år siden. Men jeg bruger daglig alt for meget tid på at scrolle gennem instagram, blog indlæg og diverse youtube videoer. De sidste mange år har jeg halv-undskyldt det med et at være relevant for mit studie (hvilket det faktisk var) og senere min praktik hvor jeg endte i influencer marketing. Influencers og sociale medier kan mange ting, på godt og ondt, men det skal det her indlæg ikke rigtigt handle om.

Det, det skal handle om er de ting jeg personligt et blevet “inspireret” til at købe efter at have set det på sociale medier. For hvis der er en ting som sociale medier, influencers (og pr folk) er gode til så er det at hype ting og skabe et latent behov. Jeg falder også selv for det, gå bare et par indlæg tilbage hvor jeg skrev om glossier. Andre eksempler: den allestedsværende grønne Ganni kjole fra i sommers og gucci loafers (hvis jeg havde flere penge, havde jeg selv overvejet dem!).

Jeg siger ikke der er noget galt i at blive inspireret, det bliver jeg også selv. Jeg tror bare det er vigtigt at tage et skridt tilbage og overveje hvorfor man lige pludselig vil have en monsteria plante (endu en SoMe ting jeg selv endte med at købe) eller et Daniel Wellington ur. Er det fordi man reelt set syntes det er pænt? – eller syntes man det er pænt fordi man er blevet præsenteret for det på 10 blogs og 20 instagram billeder…

Men nu til et par ting jeg selv har købt efter at have set det på diverse sociale medier:

Mango flæse kjole.
Jeg har skrevet om den før. Og den et godt eksempel på et specifikt stykke tøj jeg købte efter at have set et dette billede på instagram. Det sker ikke tit, men jeg var slet ikke i tvivl om at denne her kjole skulle hjem til mig og hænge.

Etude House Face blur.
Min måske mest spontane køb i år. Efter at have læst det her blogindlæg, bestilte jeg hurtigt denne her sag hjem. Jeg har i noget tid gerne ville kaste mig ud i koreansk skin care og so far so good.

Urban Decays Naked2.
Sidste år besluttede jeg mig for at mestre det at bruge øjenskygge. Det i sig selv er en hel anden snak, men får at nå målet måtte jeg jo have midlet, so to say. – og når man er absolut nybegynder ud i øjenskygge(palletter) er youtube er godt sted at starte! Så jeg så en håndfuld videoer hvor folk sammenlignede Urban Decays utal af paletter, og endte med deres Naked2 (og senere en naked basis) og jeg har ikke fortrudt.

Bedre Basics
Sidst men ikke mindst er der t-shirt og tights. Jeg tror jeg har snakket om det før, men jeg elsker en god hvid t-shirt! – rund hals, ærmer der går til midt på armen og et lidt boxy/løst fit. Til gengæld bruger jeg sjældent tights, men jeg har altid et par liggende. I begge tilfælde har jeg taget konkrete valg: kun at købe tights fra Swedish Stockings og mine t-shirt er i øko bomuld. Swedish Stockings har jeg hørt jeg om hos Johanne, ligesom jeg beslutningen om øko-bomuld er inspireret af hende og hendes bæredygtige garderobe.

Måske bloggens længste indlæg. High Five hvis du har læst med her til!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *